Puffer tartályok helyes méretezése

Tedd teljessé az apríték égető kazánra alapozott fűtési rendszeredet egy megfelelően méretezett puffer tárolóval és növeld meg ezzel az apríték kazánod élettartalmát.

Megnyújtott használati idő

  • Egy puffer tartály a rendszer kiegyenlített működését, kevesebb ki és bekapcsolást, rövidebb összesített tüzelési időt, ritkább felfűtési időt, hatékonyabb teljesítményt, végső soron pedig hosszabb biomassza kazán élettartamot biztosít.

Extra teljesítmény

  • Hozz ki időszakosan a kazánodból akár névérték feletti teljesítményt is egy puffer tároló segítségével. Ilyen esetekben nem kell például az időszakosan megnövekedő használati melegvíz igényre a kazánt méretezni.
    Az időszakos extra igényt az előzetesen a pufferben tartalékolt hőenergiából tudod biztosítani.

FONTOS!

A Puffer tartály pontos méretezéséhez, különösen összetettebb fűtési rendszerek esetében mindenképen energetikus és a napi fogyasztások óránkénti lebontása szükséges.

A következő tájékoztató táblázat az európai szakmai gyakorlat által elfogadott ököl szabály alapján számol. E szerint az általad beépített apríték tüzelésű kazán kW-onkénti teljesítményhez minimum 25-30 liter, de optimális esetben 50 liter puffer tartály térfogattal érdemes számolnod.


Számold ki....