Mikor éri meg apríték
égető kazánt vásárolnod?

  • Akkor, ha vidékről kedvező áron tudsz tüzelőanyagot vásárolni. Ez lehet faapríték, de a rosszabb minőségű és töredezett pellet, ocsú, mezőgazdasági melléktermék vagy akár fűrészpor elégetésével is olcsó energiát állíthatsz elő.
  • Ha saját magad rendelkezel fűtőanyagként felhasználható mezőgazdasági vagy faipari melléktermékkel.
  • Ha legfeljebb 60 km-es körzetből tudsz aprítékot vásárolni.Bár apríték kazán tüzelőanyagot vidéken számtalan kisebb vagy nagyobb forrásból beszerezhetsz, hogy a szállítási költségeid is alacsonyan tudd tartani, célszerű ezt minél kisebb távolságból megtenned.
  • Ha rendelkezel a faapríték hosszabb idejű betárolására elég térrel.Maga az apríték egy laza szerkezetű, így kiterjedt mennyiségű tüzelőanyag. Emiatt a legtöbb tárolási, szállítási feladatod is ehhez a tüzelőanyaghoz kapcsolódik majd.
  • Ha rendelkezel a kazánházban a kazán és az apríték behordó egység elhelyezéséhez elég hellyel. Ezek hely igénye ugyanis mindenképpen nagyobb, többszöröse a tűzi fának, vagy a pelletnek.
  • Végül pedig akkor, ha hajlandó vagy az elején egy magasabb értékű fűtés technikába beruházni. Mert bár messze a legolcsóbban tudsz egy apríték égető rendszert üzemeltetni, a kazán és a tüzelőanyag tároló együttes beruházási értéke mindenképen magasabb, mint a vegyes vagy a pellet tüzelésű kazánoké.
Az első BioKopri kazán vásárlója Tamás Márta

Az első apríték kazán vásárlónk.
A Sükösdi Önkormányzat vásárolta az első apríték égető kazánt a BIOKOPRI Kft-től.

És mit mondanak a partnereink…