Puffer tartály típusok

Centrometal CAS puffer tartályok apríték égető kazánokhoz

A CAS puffer tárolódat bármely biomassza tüzelésű kazánhoz, illetve fűtési rendszerhez hozzákapcsolhatod. Az eredmény számodra nem csak a gazdaságosabb fűtés, de a hosszabb kazán élettartamban is jelentkezik.

Egy Centrometal puffer tartálytól két tulajdonságot biztosan elvárhatsz. Az egyik a tartósság, hiszen kizárólag ellenőrzött minőségű acéllemezből készülnek. A másik pedig a magas szintű hőtároló képesség, melyet a 10 cm vastagságú szigetelés és a puffer tartályt kívülről teljes egészében lezáró műbőr borítás garantál.

Az igényedtől függően négy féle puffer tároló felszereltségből és hét féle méretből választhatsz.

Centrometal CAS

Jelenleg a legszélesebb körben elterjedt, de kizárólag hőtárolásra használhatod.

Centrometal CAS-S

Kizárólag hőtárolásra alkalmas puffer tároló, de a tartályban elhelyeztek egy rendkívül vékonyfalú cső fémkígyót is. A csőkígyónak köszönhetően, nem csak a kazánodból érkező hőt tudod így tárolni, hanem egy másik hőforrásból érkező meleg vizet is. Ez a másik hőforrás jellemzően a rendszerbe csatlakoztatott napkollektorból érkező forró víz. Így a fűtés költségeit a téli napsugárzás felhasználásával is tovább csökkentheted.
Fontos tudnod, hogy az ún. szolár spirál cső utólagosan nem beépíthető a puffer tárolóba. Vagyis, ha jelenleg nem is rendelkezel napkollektorral, de a jövőben tervezed, akkor érdemes már most ezt a kivitelt választanod.

Centrometal CAS-B

Hőtárolásra és használati melegvíz előállítására is alkalmas puffer tartály. Ebben az esetben az alapkivitelű tárolóba beépítésre kerül egy 170 literes rozsdamentes acélból készült HMV tároló is.
A kazánodból érkező melegvíz ekkor nem kizárólag a fűtési rendszeredbe szolgáltatja a hőenergiát, hanem a tárolt víz a HMV tartályt is felfűti.
Ez a megoldással pedig a fűtési szezonban még egy nagyobb család használati melegvíz igényét is képes vagy plusz költség nélkül biztosítani.
Vedd azt is figyelembe, hogy a HMV tartály utólag a puffer tárolóba nem beépíthető.

Centrometal CAS-S

Szolár csőkígyóval kiegészített, hőtárolásra és használati melegvíz előállítására is alkalmas puffer tartály. Az alapkivitelű tárolóba beépítésre került a szolár csőkígyó felett egy 170 literes rozsdamentes acélból készült HMV tároló is.
Így ez a puffer tároló képes a kazánodból és a napkollektorodból érkező hőt betárolni, majd azt a fűtési rendszerbe betáplálni és ezzel együtt használati melegvizet is biztosítani. A napkollektornak köszönhetően ezzel a kivitellel a fűtési idényen kívül is plusz költségmentesen biztosított a használati melegvized. Az előzőekhez hasonlóan a HMV tartály és szolár cső utólag a puffer tárolóba nem építhető be.

Csúcs Puffer tartályok 750 litertől 200.000 literig

  Hőtároló Puffer tartály Hőtároló Puffer tartály
szolár csővel
Hőtároló Puffer tartály
HMV tárolóval
Hőtároló Puffer tartály szolár
csővel és HMV tárolóval
750 (l) CAS 801 CAS-S 801 CAS-B 801 CAS-BS 801
1.000 (l) CAS 1001 CAS-S 1001 CAS-B 1001 CAS-BS 1001
1.500 (l) CAS 1501 - - -
2.000 (l) CAS 2001 - - -
3.000 (l) CAS 3001 - - -
4.000 (l) CAS 4001 - - -
5.000 (l) CAS 5001 - - -
5.000 - 200.000 (l) 5.000 liter űrtartalom felett egyedi gyártás a rendelkezésre álló hely és igények alapján