Miért gazdaságos
faaprítékkal tüzelned?

1. Mert a kazánod felszereltségétől és kialakításától függően akár 90% feletti hatásfokkal is tüzelhetsz, ami megközelíti a legkorszerűbb pellet tüzelésű vagy akár a jobb gázkazánok hatásfokát is.

2. Mert a faapríték fűtőértéke csak 10-15%-al alacsonyabb, mint a tűzifáé, viszont akár 35%-os nedvességtartalom esetén is gazdaságosan tüzelhetsz vele.
A tüzelőanyag nedvesség tartalma fontos szempont, mert a faaprítékkal szemben a tűzifát legfeljebb 20%, a pelletet pedig maximum 15% nedvességtartalom mellett tudod gazdaságosan elégetni.

3. Mert aprítékot a tűzifánál 20-25%-al olcsóbban szerezhetsz be. A mezőgazdasági melléktermékből készülő agripellethez képest nagyjából fele áron, míg a magasabb ár fekvésű fenyő pellet esetén akár harmad áron is vásárolhatod a faaprítékot. Hasonlóak lesznek a különbségek a vezetékes földgáz és tartályos gáz esetében is, hiszen ezekhez képest is negyed-ötöd áron fogsz tudni faaprítékból hőenergiát biztosítani. Vagyis jelenleg ez a legolcsóbban beszerezhető tüzelőanyag fajta.